Fanaras Efstratios

Fanaras Efstratios

-

Fanaras Efstratios

Ευστράτιος Φαναράς

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Metron Analysis

Ο κ. Φαναράς είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis S.A. Ειδικεύεται σε θέματα δειγματοληψίας, σχεδιασμού και ανάλυσης κοινωνικών και πολιτικών ερευνών καθώς και σε θέματα στρατηγικής. Στο παρελθόν υπήρξε Υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στον τομέα πληροφορικής του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, Στατιστικός Αναλυτής στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με ειδίκευση στην ανάλυση δεδομένων (Μaster από το Middlesex University) και μετεκπαίδευση στις τεχνικές δειγματοληψίας (Training of European Statisticians Παν/μιο Southampton), στη Μ. Βρετανία.

Ο κ. Φαναράς έχει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση έργων, έχοντας αναλάβει τη διαχείριση και επίβλεψη περισσότερων από 800 ερευνητικών έργων, τόσο στην πολιτική και κοινωνική έρευνα όσο και στην έρευνα αγοράς. Θεωρείται ένας από τους πιο καταξιωμένους πολιτικοκοινωνικούς αναλυτές στην Ελλάδα, κορυφώνοντας παρέχοντας στρατηγική καθοδήγηση και δευτερογενή ανάλυση. Ο κ. Φαναράς έχει διατελέσει σύμβουλος μεγάλων χρηματοοικονομικών οργανισμών, πολιτικών κομμάτων, πρωθυπουργών και προέδρων σε Ευρωπαϊκές χώρες. Άλλες δραστηριότητες είναι η παρουσίαση εκλογικών αποτελεσμάτων και προεκλογικών και μετεκλογικών ερευνών, τακτικά άρθρα στον ημερήσιο τύπο, επιστημονικά συνέδρια και εκπαιδευτικό έργο έρευνας και στατιστικής ανάλυσης (π.χ. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ). .

Ο κ. Φαναράς είναι Μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Έρευνας Γνώμης και Μάρκετινγκ (E.S.O.M.A.R.), της Παγκόσμιας Εταιρείας Έρευνας Κοινής Γνώμης (W.A.P.O.R.) και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Δείτε περισσότερα

Γνώρισε όλες τις διακεκριμένες προσωπικότητες από τον διεθνή, τον ευρωπαϊκό, τον Βαλκανικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή, που θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ανάμεσά τους, Πρωθυπουργοί, πρώην Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί και Υπουργοί, Ευρωπαίοι Επίτροποι, ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επιστήμονες, Διευθυντές Ινστιτούτων κ.α.

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter

Μάθαινε πρώτος τα νέα μας. Συμπλήρωσε την φόρμα επικοινωνίας και λάμβανε πρώτος στο e-mail σου, το ενημερωτικό μας δελτίο, με πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα