Kotzias Nikos

Kotzias Nikos

-

Kotzias Nikos

Ο Νίκος Κοτζιάς σπούδασε Οικονομικά και Νομικά σε Αθήνα και Δυτική Γερμανία. Μεταπτυχιακά σε Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία και Φιλοσοφία. Διδακτορικό στο Συνταγματικό Δίκαιο. Μεταδιδακτορικό στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση.

Από τα ηγετικά στελέχη του φοιτητικού αντιχουντικού κινήματος. Στέλεχος της ελληνικής αριστεράς. Πρόεδρος της Κίνησης Πράττω.

Εργάστηκε ως διπλωμάτης-εμπειρογνώμονας στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών (1992-2008). Μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου (2015-9). Υπουργός Εξωτερικών (2015-8).

Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ερεύνησε και δίδαξε στα Πανεπιστήμια Μακεδονία- Θεσσαλονίκης, Marburg-Γερμανίας, St Antony’s College-Oxford. Ερεύνησε στο Weatherhead center for International Relations του Harvard.

Έχει εκδώσει κείμενά του σε Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Είναι κάτοχος τριών επί τιμή διδακτορικών.  Δημοσίευσε 34 επιστημονικές μονογραφίες και μία συλλογή ποιημάτων. Επιμελήθηκε με προλόγους του 82 διεθνώς σημαντικά έργα. Έχει συγγράψει άνω των 400 επιστημονικών άρθρων.

Δείτε περισσότερα

Γνώρισε όλες τις διακεκριμένες προσωπικότητες από τον διεθνή, τον ευρωπαϊκό, τον Βαλκανικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή, που θα συμμετάσχουν στις εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ανάμεσά τους, Πρωθυπουργοί, πρώην Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί και Υπουργοί, Ευρωπαίοι Επίτροποι, ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επιστήμονες, Διευθυντές Ινστιτούτων κ.α.

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter

Μάθαινε πρώτος τα νέα μας. Συμπλήρωσε την φόρμα επικοινωνίας και λάμβανε πρώτος στο e-mail σου, το ενημερωτικό μας δελτίο, με πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα