Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία βουλευτών και συνδικαλιστών της αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος Μ. Βρετανίας και εκπροσώπων του κινήματος «Είμαστε Όλοι Έλληνες»

Η Ευρώπη δεν είναι μόνο οι πολιτικές της λιτότητας, ούτε η Μέρκελ, ο Σαρκοζί και οι ηγεσίες που επιβάλουν τα μνημόνια που γονατίζουν τους λαούς Η Ευρώπη είναι και οι ίδιοι οι λαοί που αγωνίζονται, διεκδικούν, εκφράζουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό.

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με μια αντιπροσωπεία Βρετανών συνδικαλιστών που έχουν οργανώσει την καμπάνια αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό. Μια καμπάνια που για μας είναι ένα βάλσαμο τούτες τις ώρες που αγωνιζόμαστε να αμφισβητήσουμε το μνημόνιο και αυτές τις συμφωνίες που γονατίζουν την κοινωνία και καταρρακώνουν τη δημοκρατία, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη.

Στην προσπάθειά μας αυτή να απελευθερώσουμε τον ελληνικό λαό απ΄ αυτόν το ζυγό, θα έχουμε συμμάχους τους λαούς της Ευρώπης. γιατί έχουμε μια κοινή πορεία και έναν κοινό στόχο, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη δημοκρατία σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.