ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η ηγεσία της Ε.Ε. οδηγεί εδώ και δυο χρόνια με τις επιλογές της την ευρωζώνη στην καταστροφή. Το χειρότερο είναι ότι η ελληνική πλευρά προσέρχεται διαρκώς σ΄ αυτές τις συνόδους Κορυφής δίχως εναλλακτικό σχέδιο να καταθέσει.

Ο κ. Παπαδήμος πριν από λίγο καιρό σ΄ αυτές τις διαπραγματεύσεις καθόταν από την απέναντι πλευρά του τραπεζιού. Σήμερα φαντάζομαι δεν θα μπερδευτεί και θα καθίσει στη σωστή πλευρά. Παρόλα αυτά όμως θα πάει χωρίς σχέδιο. Χωρίς αντιπρόταση. Και στο σχέδιο και στην πρόταση της κας Μέρκελ η Ε.Ε. και η ευρωζώνη να μετατραπεί σε γερμανικό αναμορφωτήριο, όπου θα πρέπει οι τρόφιμοι να είναι υπάκουοι και να μην είναι απείθαρχοι,  προκειμένου να συμμορφώνονται με τις επιταγές του γερμανικού διευθυντηρίου, απέναντι λοιπόν σ΄ αυτή την πρόταση, ο Έλληνας πρωθυπουργός για μια ακόμη φορά δεν θα έχει αντίλογο.

Ο ελληνικός λαός χρειάζεται, δικαιούται μια κυβέρνηση που θα υπερασπίζεται τα δικά του συμφέροντα. Έναν πρωθυπουργό που στις συνόδους Κορυφής θα καταθέτει τις απαιτήσεις της ελληνικής κυβέρνησης για λογαριασμό του ελληνικού λαού και όχι έναν πρωθυπουργό που θα κρατάει ένα κόκκινο στυλό και θα κάνει απλά διορθώσεις πάνω στα σχέδια που έχουν ετοιμάσει για μας χωρίς εμάς.