Δήλωση του Προέδρου της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συμμετοχή του στην πορεία «Ενωμένοι Ενάντια στην Τρόικα», στη Μαδρίτη (P. Neptuno)

Στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στη Μαδρίτη, το Σάββατο 1η Ιουνίου 2013,  ο Πρόεδρος της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή πορεία  «Ενωμένοι Ενάντια στην Τρόικα». Κατά τη διάρκεια της πορείας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η λιτότητα διαλύει τις κοινωνίες σε όλη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα, όμως, στο Νότο. Οι λαοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αντισταθούν. Ρωτάνε αν υπάρχει εναλλακτική. Εναλλακτική υπάρχει και είναι η ενωμένη αντίσταση των λαών του ευρωπαϊκού Νότου,  που θα δώσει το έναυσμα για μια μεγάλη πολιτική ανατροπή σε όλη την Ευρώπη.

Κι αυτό, πλέον, το συνειδητοποιούν ολοένα και περισσότερες δυνάμεις,  σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Στην Ισπανία, τις τρεις αυτές μέρες,  είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με πολιτικά κόμματα, με συνδικάτα, με οργανώσεις, να συμμετάσχω στη μεγάλη διαδήλωση, εδώ στη Μαδρίτη.

Είναι πλέον φανερό, όλοι καταλαβαίνουν. Δεν είναι οι τεμπέληδες έλληνες το πρόβλημα, είναι ευρωπαϊκό το πρόβλημα, αφορά όλη την Ευρώπη, αφορά κυρίως τον ευρωπαϊκό Νότο. Απαιτείται λύση μέσα από  τη συνεργασία, το μέτωπο των λαών του Νότου, που θα δώσει προοπτική αντίστασης και ανατροπής σε όλη την Ευρώπη».