Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα, στον κρατούμενο απεργό πείνας, Θοδωρή Ηλιόπουλο

Ο πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδ.Δρίτσα,  Θαν.Λεβέντη και τα μέλη της επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μαρματάκη και Όλγα Στέφου, επισκέφθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ τον κρατούμενο απεργό πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλο. 

Συναντήθηκε με τη Διοίκηση του νοσοκομείου και τον θεράποντα ιατρό του Θοδ. Ηλιόπουλου οι οποίοι τους ενημέρωσαν για την κατάσταση της υγείας του. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και οι βουλευτές έκαναν σύντομη επίσκεψη στον θάλαμο του Θοδ. Ηλιόπουλου και συζήτησαν μαζί του.

Αμέσως μετά ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οκτώ μήνες μετά ο Θοδωρής Ηλιόπουλος κινδυνεύει να γίνει το δεύτερο θύμα του Δεκέμβρη μετά τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Κι αυτή τη φορά οι ευθύνες του κράτους, οι ευθύνες της κυβέρνησης  είναι πολύ μεγάλες.

Ένα δικαιακό σύστημα το οποίο είναι ανίκανο να αποδώσει δικαιοσύνη ταλαιπωρεί ένα αθώο παιδί που το μόνο του έγκλημα ήταν ότι συμμετείχε, μαζί με χιλιάδες άλλους, στις μεγάλες κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη, στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αυτό που ζητάει ο Θοδ. Ηλιόπουλος, διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή,  είναι να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Και διακηρύσσει την αθωότητά του, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του.

Αυτό που ζητάμε εμείς ως κραυγή αγωνίας από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Δένδια  είναι να εξεταστεί άμεσα, να εκδικαστεί άμεσα το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Θοδ. Ηλιόπουλου.»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Λεβέντης δήλωσε:

«48 ημέρες απεργία πείνας είναι ένα μεγάλο διάστημα και ο Θ.Ηλιόπουλος είναι ήδη εξαιρετικά καταβεβλημένος. Έχει χάσει μεγάλο μέρος του σωματικού του βάρους. Από τα 60 κιλά έχει χάσει πάνω από 10 κιλά. Είναι οριακός γιατί το 20% της απώλειας βάρους μπορεί να προκαλέσει, όπως έχει συμβεί σε πάρα πολλές παρόμοιες περιπτώσεις, αιφνίδιο θάνατο.

Εκτός αυτού, μπορεί να έχουμε ανά πάσα στιγμή επιπλοκές. Όπως για παράδειγμα ο ιός της γρίπης -που όλοι φοβόμαστε- σε έναν άνθρωπο που  βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση μπορεί να έχει σοβαρές, ολέθριες συνέπειες.  Μια απλή μόλυνση από έναν ορό που μπορεί να κάνει μια θρομβοφλεβίτιδα ή οτιδήποτε άλλο.

Γιʼ αυτό ακριβώς τα περιθώρια που υπάρχουν στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν ήδη εξαντληθεί. Πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα γιατί ανά πάσα στιγμή τίθεται σε κίνδυνο η ζωή του. Είναι κάτι που κανένας μας πιστεύω δεν το θέλει και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί.»