Η ΝΔ επιχειρεί να εκβιάσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία – Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ θα εγγυηθεί το κράτος δικαίου
Η ΝΔ επιχειρεί να εκβιάσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία – Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ θα εγγυηθεί το κράτος δικαίου

Αλ. Τσίπρας: Η ΝΔ επιχειρεί να εκβιάσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία - Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ  θα εγγυηθεί το κράτος δικαίου

Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά τη συνάντηση με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά στο Μέγαρο Μαξίμου

Οι δηλώσεις της κυρίας Μπακογιάννη μπροστά στη μουσουλμανική μειονότητα, δηλαδή αυτός ο ωμός εκβιασμός, ότι αν δεν μας ψηφίσετε θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα 4 χρόνια, δεν αφορά αποκλειστικά τη μουσουλμανική μειονότητα. Έγινε εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να περάσει αυτό το μήνυμα και να πάει σε κάθε σπίτι, σε κάθε κοινωνική ομάδα. Είναι μία πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει.

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απέναντι σε αυτό το ανατριχιαστικό μήνυμα που είναι μήνυμα εις βάρος της Δημοκρατίας, θα σταθούμε απέναντι. Θα είμαστε εγγυητές του κράτους δικαίου και της Δημοκρατίας, θα σταθούμε απέναντι, όρθιοι ώστε να μην περάσει ο φόβος σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη.

 

Θεώρησα θεσμική και πατριωτική μου υποχρέωση να επισκεφθώ, σήμερα, τον κ. Σαρμά, για να του εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στην προεκλογική αρένα, στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Και γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι εγείρεται πια μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό.

Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποιήση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, μια πρακτική η οποία διχάζει την τοπική κοινωνία πολώνει, και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει ήδη την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της.

Εξέφρασα, επίσης, την ανησυχία μου και τον προβληματισμό μου για τον τρόπο με τον οποίο εργαλειοποιείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε ΜΜΕ φιλικά προς τη ΝΔ προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις και όπως γνωρίζετε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Μια Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που τα προηγούμενα 4 χρόνια μετατράπηκε σε μια υπηρεσία αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εξουσίας, της στενής εξουσίας του κ Μητσοτάκη. Με παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντιπάλων, με παράνομες παρακολουθήσεις υπουργών ακόμα κα της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Και τώρα αυτή η ΕΥΠ δεν διστάζει ο κ. Μητσοτάκης να την εργαλειοποιεί στον προεκλογικό αγώνα, στην προεκλογική αντιπαράθεση και αυτό κατά την άποψή μας είναι απαράδεκτο, είναι άθλιο, είναι εθνικά επιζήμιο.

Επίσης, εξέφρασα την ανησυχία μου σε σχέση με αυτή την τακτική του ωμού εκβιασμού και της στοχοποίησης. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και ιδίως η τουρκική επιρροή στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό. Μπορεί να αντιμετωπιστεί μονάχα μέσα από τη θωράκιση της ισονομίας και της ισοπολιτείας στη Θράκη. Μέσα από τις αποφάσεις που από κοινού λάβαμε στην Ειδική Διακομματική Επιτροπή που συγκροτήθηκε το 2020.

Θέλω, όμως, κλείνοντας να απευθυνθώ και να μιλήσω για ένα θέμα, που κατά την άποψή μου, ξεπερνά το θέμα της Θράκης, ένα θέμα που αφορά κάθε κοινωνική ομάδα και κάθε Έλληνα πολίτη.

Οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη μπροστά στη μουσουλμανική μειονότητα, δηλαδή αυτός ο ωμός εκβιασμός, ότι εάν δεν μας ψηφίσετε, θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα χρόνια δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τη μειονότητα, τη μουσουλμανική μειονότητα, έγιναν εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να περάσει αυτό το μήνυμα και να πάει σε κάθε σπίτι, σε κάθε Έλληνα πολίτη, σε κάθε κοινωνική ομάδα.

Είναι, θα έλεγα, μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει, όποια κοινωνική ομάδα, όποιος πολίτης, είναι αντίθετος, έχει σκέψεις αντίθετες με αυτές της απόλυτης, ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας, στο απώτερο μέλλον θα βρίσκεται στο στόχαστρο.

Θέλω, λοιπόν, να δηλώσω τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέναντι σε αυτό το μήνυμα το ανατριχιαστικό, που είναι μήνυμα εις βάρος της δημοκρατίας, θα σταθούμε απέναντι, θα είμαστε εγγυητές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας. Θα σταθούμε απέναντι, όρθιοι ώστε να μην περάσει ο φόβος σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη. Η Ελλάδα έχει ισχυρή δημοκρατία, θα παραμείνει ισχυρή δημοκρατία.

 

Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI