Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον υποδιευθυντή των Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κούβας σ. Όσκαρ Μαρτίνες Κορντοβές και την επιτετραμμένη της Κουβανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος των Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κούβας  Όσκαρ Μαρτίνες Κορντοβές  συνοδευόμενος από την επιτετραμμένη της Κουβανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Ελισέλια Λουσία Ντίας Σουάρες, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Κ.Ο  του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον υπεύθυνο του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ Πάνο Τριγάζη και την Αλίκη Παπαδομιχελάκη, μέλος Γραμματείας εξωτερικής πολιτικής.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την κουβανική αντιπροσωπεία για την κρίσιμη κατάσταση, που διανύει ο λαός μας, με ευθύνη τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΕΕ και της ελληνικής πολιτικής ελίτ, συμπεριλαμβανομένης και της κυβέρνησης «συνεργασίας». Αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη αλλαγής πορείας της χώρας, με την  δημιουργία κυβερνητικού μετώπου των δυνάμεων, που αντιτίθενται στο Μνημόνιο και με πυρήνα την Αριστερά.

Έκανε εκτενή ενημέρωση για τις αιτίες της συστημικής κρίσης στην Ευρώπη και τον κόσμο και τις επιπτώσεις, που έχει τόσο στην οικονομικοκοινωνική ζωή της χώρας, στην δημοκρατία και την εθνική μας κυριαρχία. Αναφέρθηκε επίσης και στις επικίνδυνες επιπτώσεις της ευρωπαϊκής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ΣΥΝ διαβεβαίωσε τους κουβανούς συντρόφους για την διαχρονική αλληλεγγύη του κόμματος, στις προσπάθειες του κουβανικού λαού για την ανέλιξη του σοσιαλισμού στην χώρα τους και την κατάργηση του πολύχρονου εμπάργκο.

Οι δύο πλευρές συμπίπτουν στην ανάγκη συνεργασίας των Αριστερών Δυνάμεων σε τοπικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο για μια αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κρίσης, προς όφελος των λαών και την εξασφάλιση της ειρήνης που κλυδωνίζεται στην περιοχή μας και στον πλανήτη. Για τον σκοπό αυτό θα ενδυναμώσουν την συνεργασία των δύο κομμάτων.