Συνάντηση του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρέσβη της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συμμετείχαν ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική, η Ρένα Δούρου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνη για την ευρωπαϊκή πολιτική και o Πάνος Τριγάζης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής, με τον Πρέσβη της Ρώσικης Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Vladimir I. Chkhiknishvili.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέλυσε σε βάθος τις τρέχουσες εξελίξεις, τη σταθερή αντίθεση της ριζοσπαστικής αριστεράς στο μνημόνιο, τις δανειακές συμβάσεις, τις αντικοινωνικές πολιτικές σε βάρος των εργαζομένων των νέων, των ανέργων. Αναφέρθηκε στις βαθιές γεωπολιτικές ανακατατάξεις, ειδικότερα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως επίσης την απαράδεκτη συμπεριφορά της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής ελίτ έναντι της Ελλάδας που έμπρακτα σημαίνει απώλεια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Τόνισε δε, την ανάγκη η χώρα μας με βάση τις προτάσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς να αναζητηθούν διευρυμένες και αναπτυσσόμενες σχέσεις σε οικονομικό, ενεργειακό, πολιτικό επίπεδο με χώρες και εκτός ευρωζώνης συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας. Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την σταθερή αλληλέγγυα θέση προς την κυβέρνηση της Κύπρου να ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης ενεργειακών πηγών στις υποθαλάσσιες περιοχές της ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία για τους κινδύνους της στενής «συμμαχίας» Ελλάδας – Ισραήλ ιδιαίτερα στον στρατιωτικό τομέα.

Ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενημέρωσε από την πλευρά του για την προεκλογική δραστηριότητα ενʼ όψει εκλογών στην κρατική Ντούμα, των επόμενων προεδρικών εκλογών στην Ρωσία. Ενημέρωσε λεπτομερώς για τις πρωτοβουλίες της Ρωσίας  και των άλλων χωρών μελών του ΜΠΡΙΚ (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα) σε σχέση με την παγκόσμια οικονομική κρίση και τη διεθνή γεωπολιτική αστάθεια.