Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με τη Διεθνή Ομοσπονδία για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (FIDH)

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο και τους  Αντιπροέδρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (International Federation for Human Rights – FIDH) κ. Karim Lahidji, κυρία Noeline Blackwell και κύριο Δημήτρη Χριστόπουλο, καθώς και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία εντάσσεται στο FIDH, κ. Κωνσταντίνο Τσιτσελίκη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η Έκθεση που παρουσίασε σήμερα στην Αθήνα ο Πρόεδρος και το κλιμάκιο της FIDH με θέμα: «Υποβαθμίζοντας τα Δικαιώματα – Το Κόστος της Λιτότητας στην Ελλάδα» όπου αναδεικνύονται οι σοβαρές επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε τη σημασία αυτής της έρευνας για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που στοχεύει  καταρχήν στην υποστήριξη των πιο ευάλωτων ομάδων που επλήγησαν από την πολιτική λιτότητας και στην γενικότερη αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.       

Υπογραμμίσθηκε, στο πλαίσιο αυτό, ότι η προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε όλες τους τις πτυχές (ατομικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά) είναι εγγενής διάσταση του ευρωπαϊκού κεκτημένου εξ ου και δεν μπορεί να ακυρωθεί ή να υποβαθμιστεί στο πλαίσιο συμφωνίας Κυβέρνησης κράτους-μέλους με ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως αυτή μεταξύ τρόικας και Ελλάδας ή και άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Τονίσθηκε δε ότι οι αναφορές στην σημασία της ΕΕ και του «ευρωπαϊσμού» είναι κούφιες εάν δεν βασίζονται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ