Συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών
Συνάντηση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με το ΔΣ της  Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Υποδεχόμενος τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΤ, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε το αναγκαίο της εν λόγω συνάντησης, σε μία στιγμή που προέχει η επάνοδος του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα. Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε το θεσμικό κενό που υπάρχει σήμερα στο ζήτημα των πλειστηριασμών και έθεσε ως άμεση προτεραιότητα το να προστατευτούν τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα από τέτοιου είδους πλήγματα, μέχρι να νομοθετηθεί εκ νέου η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Απαντώντας, η πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΤ κα Λούκα Κατσέλη ανέφερε ως θετική εξέλιξη την λήξη της τραπεζικής αργίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα αρθούν και οι περιορισμοί στην ανάληψη καταθέσεων και την κίνηση κεφαλαίων, ώστε το τραπεζικό σύστημα να επαναλειτουργήσει με ομαλό τρόπο και να συμβάλλει στην στήριξη της πραγματικής οικονομίας. Σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών, αναφέρθηκε στην χθεσινή ανακοίνωση της ΕΕΤ, σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες δηλώνουν ότι μέχρι το τέλος του έτους θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν το  νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε έως το τέλος του 2014, αναμένοντας ότι στο ενδιάμεσο θα υπάρχει μια καινούρια σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Παράλληλα, η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι το τραπεζικό σύστημα διαχειρίστηκε με μεγάλη επιτυχία την πρωτόγνωρη εμπειρία του περιορισμού στις κινήσεις κεφαλαίων, ενώ ο πρωθυπουργός εξήρε τόσο την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων στο τραπεζικό σύστημα, όσο και την εξαιρετικά ώριμη και ψύχραιμη στάση των πολιτών.