Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την επιμονή της τρόικας να ζητάει τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγών για το νέο μνημόνιο

Η επιμονή της τρόικας να ζητήσει υπογραφές πολιτικών ηγετών για τα νέα μέτρα του νέου μνημονίου δεν είναι μόνο μια επιλογή προσβολής στα πολιτικά πρόσωπα και στο πολιτικό προσωπικό, είναι μια επιλογή προσβολής στην ίδια τη δημοκρατία αφού επιχειρούν να προδιαγράψουν προκαταβολικά και το αποτέλεσμα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Όσο κι αν νομίζουν ότι θα ταπεινώσουν τη δημοκρατία, στον τόπο που γεννήθηκε, κάνουν μεγάλο λάθος. Ο ελληνικός λαός θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του είτε επιβάλλοντας την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία είτε ακυρώνοντας στην πράξη επιλογές, δεσμεύσεις και δανειακές συμβάσεις που κάποιοι θα επιχειρήσουν να πράξουν και να υπογράψουν ερήμην του ελληνικού λαού.

Αυτοί οι ίδιοι που τώρα μας δηλώνουν ότι τάχα δε διάβασαν το μνημόνιο και έστειλαν αδιάβαστη ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για ανεύθυνους και για ανθρώπους που πια έχουν χάσει κάθε σοβαρότητα και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να συνεχίζουν να εμπαίζουν τον ελληνικό λαό, πόσο μάλλον, να παίρνουν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και του τόπου.