Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

O Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, συμμετείχε σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, όπου και έκανε  τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πρωτοφανές κοινωνικό κραχ. Η ανεργία έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η φτώχεια εξαπλώνεται επικίνδυνα και η νέα τριμερής μνημονιακή συγκυβέρνηση δικομματισμού και ακροδεξιάς συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική. Κόβει συντάξεις επικουρικά, καταργεί ακόμα και το επίδομα τοκετού στις νέες άνεργες γυναίκες.

Την ίδια στιγμή συνεχίζει να ασχολείται με δωράκια σε εργολάβους, με δωράκια σε εφοπλιστές, σε μεγαλοεπιχειρηματίες, σε τραπεζίτες. Έχουν οι άνθρωποι την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στη δεκαετία της ανάπτυξης, στις αρχές του 2000 και μπορούν να συνεχίζουν την ίδια άπληστη πολιτική της διαπλοκής συμφερόντων, την ώρα που η κοινωνία στενάζει. Είναι βαθιά γελασμένοι. Πολύ σύντομα θα έχουν την ίδια τύχη που είχε και η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Το μόνο που τους σώζει είναι ότι μπορεί η καταστροφή και η κατάρρευση να προέλθει από το εξωτερικό. Γιατί αυτή η πολιτική καταστρέφει πια την ίδια την ευρωζώνη, κάτι που δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί πριν από λίγους μήνες, όταν μας έλεγαν ότι φταίνε οι τεμπέληδες Έλληνες και ο πρώην και νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο κ.Πάγκαλος, έβριζε χυδαία τους πολίτες που αγωνίζονται και διεκδικούν ελπίδα και ζωή για τα παιδιά τους.

Δυστυχώς, αυτοί ήταν και αυτοί είναι που μας κυβερνάνε. Ο  λαός, όμως, θα δώσει την απάντησή του».