Συνάντηση του Πρόεδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με Επιτροπή Δημοσιογράφων ΕΡΤ-ΑΠΕ – Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με την Επιτροπή Δημοσιογράφων ΕΡΤ-ΑΠΕ.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Αλέξης Τσίπρας: Μπαίνουμε σε μια εποχή σκληρού μνημονιακού ολοκληρωτισμού, όπου η ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση ενοχλεί. Η δημόσια τηλεόραση, παρά τα διαχρονικά της προβλήματα, αποτελεί μια πηγή αντικειμενικής ενημέρωσης και αυτό στην εποχή όπου η δημοκρατία βρίσκεται στο απόσπασμα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Γιʼ αυτό και η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μετατρέψει την ΕΡΤ σε μια νέου τύπου ΥΕΝΕΔ, όπου οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης θα είναι κρατικοί υπάλληλοι που θα λογοδοτούν και θα δίνουν λογαριασμό στους προϊστάμενούς τους και όχι στους πολίτες, όχι στη δημοσιογραφική δεοντολογία, όχι στον πλουραλισμό της ενημέρωσης.

Ο κ. Βενιζέλος, ο υπουργός των Οικονομικών αποφάσισε να βάλει χέρι στο πλεονασματικό ταμείο της ΕΡΤ, που είναι πλεονασματικό εξαιτίας της εισφοράς όλων των πολιτών από το ανταποδοτικό τέλος. Και παρά το γεγονός ότι η ΕΡΤ είναι πλεονασματική, την έχει εντάξει στις προβληματικές επιχειρήσεις, στις 151 που απειλούνται με συρρίκνωση και κλείσιμο.

Επιπλέον, συνεχίζεται στην ΕΡΤ το φαγοπότι με τις εξωτερικές παραγωγές και τις σπατάλες, την ίδια στιγμή που θέλουν να μειώσουν αυτό το οποίο είναι η καρδιά της δημόσιας τηλεόρασης, δηλαδή η παραγωγή της ενημέρωσης.

Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης δεν είναι άσχετη και με τα σχέδια της διαπλοκής να ηγεμονεύσουν στο χώρο της ενημέρωσης, όμως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι πολίτες, ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί τη δεοντολογία, τον πλουραλισμό και τη δημοκρατία. Θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ να προασπίσουν το δημόσιο χώρο και τη δημόσια τηλεόραση.

*Σας επισυνάπτουμε τα υπομνήματα που κατέθεσαν στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ οι εργαζόμενοι στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.